Haväng

Det var sommaren -95

Posted in Media by Jonas on 23 mars 2007

Drömmer mig bakåt för ett ögonblick. Det var sommaren 1995. Grebbestad, mulet väder en sommarkväll. Vi tuffade på i en Volvo 745 från Göteborg. Vi landade och konserten med Lundell startade. Det var hans hitsommar. Alla hits bombarderade oss. Nu tänker ni som inte känner Lundell på Öppna Landskap, 67 67 och Kär och Galen. Men vi som ”känner” Lundell fick så mycket mer. Vi fick alla de låtar som vi ville ha och som inte trasades sönder i P3. Jag stortrivdes. När regnet plötsligt föll försvann en fjärdedel av publiken. Uffe körde på i tufft tempo. Regnet ökade i intensitet och snart vräkte det ned och folk flydde i panik från konserten. Kvar stod vi. Vi som bara tyckte att regn och skit bara förgyllde känslan av en bra Uffe-konsert. Ahh, regnet verkligen öste ned, men det var en sån där magisk kväll. Regnet var ljummet och kvällen skönt varm. De kvinnor som stod kvar hade regnvåta t-shirts och vi bävade för att Uffe skulle sluta spela. Men istället sa han typ; nu när amatörerna gått så kör vi ännu hårdare! Och jädrar vilken konsert vi fick. Uffe skruvade på tempot till 100 och vi fick en resa som hette duga.

Jag var regnvåt och salig efter 3 1/2 timme och hela vägen hem till Göteborg var som tagen ur en skruvad film. Vi satt typ sju personer i bilen. Nakna. Våra kläder låg som blöta stycken i kombiutrymmet. Fem killar och två tjejer. Vi svängde in vid Mc Donalds i Uddevalla och körde fram till Drive In. Jag glömmer aldrig den stackars killens min när han sträckte ut våra beställningar till oss. Sa jag att vi var sju nakna personer i bilen. Ja, jäklar. Vilken konsert. Vilken sommar. Det var 1995.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Slottsträdgårdsmästaren said, on 23 mars 2007 at 23:18

    Ja Uffe är kung och jag kommer att sakna konserterna i sommar…

  2. Jonas said, on 23 mars 2007 at 23:36

    Han har gett mig så mycket, Stöttat mig i både med- och motgångar i livet. Det sorgliga är att de bästa låtar han har gjort knappt har spelats i radio.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: