Haväng

Alex Schulman

Posted in Media, Samhälle by Jonas on 28 september 2007

Den självgode Alex Schulman raljerar i sin popmodernistika blogg över hur människor världen över idag klär sig i rött för Burmas förtryckta medborgare. Alex skrattar åt de som tar detta på allvar. Fy fan, vilken jävla dryg mediakåt idiot han är som inte inser det symboliska värdet. Hela världen, vänster och högeranhängare, följer de modiga Burmeser som vågar trotsa militärregimen.

Men Alex, som har Sveriges mest välbesökta blogg, sätter ned foten och säger åt svenskarna att de är löjliga. Tänk om vi lyssnat på dig tidigare. Du är ju så klok, AS. Du menar väl att det är bättre att vi hänger i Anglais lobby och dricker konjak, bloggar om Stureplan, pengar och fiiina resor till Paris. Alex verkar vilja att alla ska tralla på i sina liv som vanligt, läsa hans blogg och låtsas som att Burma inte finns.

Stureplan finns ju. Calle, Alex och hans enfaldiga fru finns ju. Tjoho, vad världen, Sverige och Stureplan är fint och gulligt. Läs Alex blogg om hur han hatar nästan alla andra människor utom sig själv, sin fru, sin bror, sin mamma och Carolina Gynning. Glöm sen Burma! Alex skulle må så bra då.

Annonser

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. frÖken fÖrster said, on 29 september 2007 at 11:33

  Bra rutet!

 2. evamojje said, on 30 september 2007 at 11:56

  Ja blir lika sne varje gång jag läser vad han har att säga. Det måste ju vara syrebrist på deras sida om stan.För han verkar helt klart helt befriad från vanlig medmänsklighet.. varför annars kläcka ur sig så mycket skit om allt och alla

 3. Stefan J. said, on 04 oktober 2007 at 2:07

  Självklart bryr man sig om befolkningen i Burma och det var inte fel att bära rött för att visa våra folkvalda ledare att vi vill att de sätter press på regimen. Å andra sidan: SKAFFA LITE SJÄLVDISTANS OCH SLUTA TA DIG SJÄLV PÅ SÅ FÖRBANNAT STORT ALVAR! Det måste ändå sägas att det var riktigt roligt beskrivet av Alex om hur en tsunami av medmänsklighet sköljde över Adam Alsing och han bytte ut vit Marlboro mot röd Marlboro.

 4. Jonas said, on 04 oktober 2007 at 17:22

  Stefan J; jag har alltid tyckt att Alex har en otroligt skön skrivförmåga och många gånger har jag skrattat åt hans inlägg, men han spårade ofta ur och hans raljerande och mobbande var aldrig roligt. Vilket han lyckligtvis själv insett nu. Men språkligt är han en fröjd att läsa och jag ser mycket fram emot att läsa mer av honom i framtiden. 😉

 5. Emelie said, on 08 oktober 2007 at 2:15

  Men snälla. Jag fattar vad Alex menar, tror du verkligen att det blir bättre av att Sverige klär sig i rött? ”Jaha” tänker nog Burmas ledare, ”shit, alla klär sig i rött, dom stöder inte konflikten, vi slutar med dom här dumheterna med en gång”. Det är ju mkt bättre om vi GÖR något istället, som t.ex. bojkottar OS! Men du kanske är en sportfjant som absolut måste se ditt OS, i en röd tröja off course. Klanka inte ner på Alex, se på dig själv istället, du behöver inte vara avundssjuk på att hans blogg (även om han inte skriver längre) hade mer besökare på en dag än vad du nånsin kommer ha under en livstid.

 6. Jonas said, on 08 oktober 2007 at 17:07

  Nej du Emelie, jag är inte nån sportdåre även om jag gärna ser OS, men jag är helt klart för en bojkott så länge Kina (och andra) stöttar regimen i Burma samt har ostädat framför egen dörr. Sen är det ”bara” en symbolisk gest att klä sig i rött. Ett sätt att visa att vi är många över hela världen som bryr sig. Precis som vi gör när vi bär rosa bandet för att visa att vi stöder kampen mot bröstcancer. Vidare , Emelie, är jag inte avundsjuk på någon bara för att jag framför lite kritik. Är du alltid avundsjuk när du tycker att något inte känns bra? Vidare har jag ibland också gett cred till Alex, då han är en skicklig skribent. Men han har också gjort en del bottenapp. Tjing!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: