Haväng

Höjd bensinskatt

Posted in Allmänt, Samhälle by Jonas on 01 januari 2008

Imorgon höjs bensinskatten med 29 öre. Svensson rasar. Plötsligt tänker alla ”miljövänner” med plånboken istället för med hjärnan. Jag säger istället att skatten borde höjas med 1 krona, minst. Däremot anser jag att barnfamiljer ska få dra av en viss del då de har ett större behov än oss andra av bilen. Jag älskar själv att köra bil, men vet att det går att låta bli eller går att köra betydligt mindre. Jag är otroligt trött på Svensson som klagar samtidigt som vi alla vet att bilarnas utsläpp dödar våra barn och barnbarns framtid. Jävla egoister är vad ni är. Ni hänvisar till annat som att flyget är en större miljöbov, eller industrin, men det är bara idioti. Alla, ALLA, måste nu ta ansvar för en hållbar framtid. Du, jag och politikerna. Ingen kommer undan. Sluta lipa, Svensson och lämna bilen hemma när du inte absolut måste köra och betala vad det kostar att förstöra miljön.

Annonser

32 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. per said, on 01 januari 2008 at 2:57

  Skatten på bensin har stigit enormt mycket den senaste tiden, alla säger att oljan är på väg att ta slut men, lyssna noga nu!!!!!..

  Det fyndas olja över allt nästan varje dag nya ställen, finns mer än vad man tror bara det att dom gammal ställen körs slut först men oj oj det kommer ta minst 100år till och innan des har vi nog många nya drivmedel..

  E85 en av dom senaste drivmedelna har skattats hårt med nu, men varför och varför just nu med den nya regeringen???, och varför i sverige?. vi är ett modernt land, ett modernt land måste ha olja tyvärr men sant.

  största delen av transporter i sverige görs av lastbilar, och dom går på diesel..

  Om jag får säga det själv har den nya regeringen satts till i onödan, ingen som vågar sticka upp i sverige och gå emot utan vi ska bara följa det dom säger.. BULLSHIT vi har demokratio det är folket som har majiroteten i detta samhällen ännu mer bullshit lika bra vi skiter i och så vidare hönshjärnor

 2. nisse said, on 01 januari 2008 at 3:23

  du verkar inte riktigt frisk beträffande skatt på drivmedel typiskt stockholmsjävlar som tror sig veta vad andra behöver…… det enda skatt går ut på är att dra in pengar till statskassan den som tror nåt annat är naiv el jävligt dum …….lilla sverige kan inte stå för allt duktigt ….där jag bor MÅSTE vi åka bil för kollektivtrafiken är obefintlig OM DU INTE VILL TA HÄST OCH VAGN FLERA MIL du hör ju själv så dumt det låter ….. så stoppa gärna upp tummen i röven och ta en tur förbi mej så jag får se hur det ska gå till……………

 3. Mikael said, on 01 januari 2008 at 4:13

  Har jobbat flera år på ett lager i Bro”sthlm” där kördes mycke, massor av varor via tåg förut, men helt plötsligt ”vet ej varför kan bara spekulera” börja dom köra allt med lasbilar.. varför gör ett så stort bolag så? för att kunna konkurrera med bra priser i lagerhantering? gör dom andra så som, ica, lidl, osv likant??? även fast våra järnvägar är det renligaste vi har? jag vet inte.. bara TROR.. PS: jobbade på KF, koopeativa förbundet.
  kanske va dom tvungna för att kunna kunna konkurrea… vad vet jag /mike

 4. Mille said, on 01 januari 2008 at 4:16

  Måste säga det att vi är verkligen lättlurade eller rent ut sagt funtade huvuden.
  Höjd besinskatt pga klimathoten. SKITSNACK!!!!!
  Dom höjer för att Staten behöver mer pengar. Thats it!
  Regeringen har minskat på skatter, avgifter osv.
  Då måste dom få in dom pengarna på annat håll.
  Nu sitter dom och planerar vad mer dom kan höja skatter på och säga att det är pga klimathotet. Så kommer dom att göra tills det kommer ett nytt hot.

 5. Henrik said, on 01 januari 2008 at 4:30

  ..”Däremot anser jag att barnfamiljer ska få dra av en viss del då de har ett större behov än oss andra av bilen.”
  Vilka är ”oss andra”? Jag upplever att du generaliserar sverige utifrån din världsbild. Jag vet inte var du bor men jag får känslan av att du inte har så långt till dina behov. Jag bor själv i Örebro och har inte särskilt stort behov av bil. Är du medveten om att vi har befolkning i norra delen av Sverige som bor i en s.k. glesbygd? Där är man tvungen att ta bilen för att kunna inhandla mat, komma till jobbet m.m. Varför skulle barnfamiljer ha ett större behov av att använda bilen än andra som bor i glesbygden? Det finns andra saker där vi kan göra radikala förändringar. Det är jättebra om vi kan åka mindre bil i Sverige men en högre bensinskatt kommer inte att sänka framförandet av bil i någon större och radikal grad. De somåker bil i onödan kommer fortsätta åka bil i onödan för det har de råd med. Däremot kommer det innebära att de som måste använda bil får en oerhört mycket högre levnadskostnad än t.ex. Sven i Stockholm som kan ta tunnelbanan till Globen och kolla på dålig Hockey.

 6. peo said, on 01 januari 2008 at 4:47

  Dina tankar om att alla måste ”ta sitt ansvar” är till viss del rätt. Men kvar finns faktumet att Kina och Indien är två länder som släpper ut mest koldioxid. Om den svenska staten gör det rätt så ska dom sätta mer press på producenterna, inte slutkonsumenterna, att ta större ansvar. Det är där det jävligaste avfallsgroparna ligger.

  Sen i övrigt tycker jag personligen att du snackar skit. Du är välkommen till norrland å då gärna tandsbyn. Där lokaltrafiken inte finns, men ändå så måste vi ta oss till jobb, skola och affärer.

  Tänk efter lite bredare nästa gång innan du vräker ur dig en massa gojja.

 7. uffe said, on 01 januari 2008 at 5:20

  nisse har helt rätt,dagens reg.är bara BULLSHIT dom har bara tarmar i skallen.

 8. NE said, on 01 januari 2008 at 5:20

  Välkommen när du sett resten av världen, ven är det nu som inte velat skriva på Kyoto-avtalet, just det ja världens största konsumenter av olja och inte är det lilla Sverige.
  Jo vist varje människa kan bidra med sin lilla del men om man nu har varit lite berest inser man ganska kvickt att vår skattehöjning på bensin har inget med miljö att göra utan endast samhällsekonomiska effekter, kan vi inte ta ut skatt på det ena så får vi ta det på det andra.
  Om Sverige hade haft något vett alls så hade man satt mer krav mot de som verkligen kan påverka.

 9. parlouit said, on 01 januari 2008 at 7:47

  i think its time to protest ,its time to show them that they are wrong they are trying to make sweden like usa and its going to be .They started benzen and they will not stop they are killing this country ,they are the one who is getting rich.
  wellcome to the new USA

 10. magnus said, on 01 januari 2008 at 10:26

  Det är väl biltillverkarna som ska straffas för att dom inte tillverkar energisnålare bilar och bilar som går på alternativa drivmedel. Helt sjukt att dom har frivilliga mål att jobba mot. Vi som behöver bilen har för fn inget val.
  Vakna upp för faan alla som behöver bilen är inte miljonärer!!!!!!!!!!!

 11. Jonas said, on 01 januari 2008 at 11:30

  Självfallet så kan jag inte täcka in allt jag tycker i ett blogginlägg. T.ex. kan jag inte räkna upp vilka fler som eventuellt ska få göra avdrag. Glesbygdsbor? När är det glesbygd? Norrlänningar? Visst, jag har full förståelse för er och kan tänka mig att dra en skattegräns vid Gävle. Jag har själv bott på orter där bilen är en nödvändighet för en dräglig tillvaro, så visst, jag kan tänka mig att komma med en annan idé. Beskatta de som bor på bestämda postnummer i t.ex. städer och förorter. Det är såklart ingen lätt fråga och jag har definitivt inte de bästa svaren, men inser att vi måste dra ned på bilåkandet. Här i lilla Sverige och i Kina. För att det verkligen ska bli en stor förändring måste varje individ i världen göra så mycket som möjligt. Bland annat genom att undvika bilen, flyga mindre ofta, köpa närproducerad mat etc. Jag är inte så naiv att jag tror att Grönlandsisen fryser till igen för att skatten höjs i Sverige, men jag är heller inte så naiv att jag tror att miljön blir renare genom att stoppa huvudet i sanden och peka mot alla andra. Och visst är jag präglad av att i t.ex. Göteborg och Stockholm se dessa enorma köer av bilar.

 12. Erik said, on 01 januari 2008 at 12:35

  Jag kan bara säga en sak,, alla borde skaffa sig lågenergi glödlampor, detta blir elräkningen mindre på och då har man kanske råd med en höjning, men mest för att då slipper vi importerar elkraft producerat med kolkraft utomlands, det förstör nog fan naturen mer än lite bilar,, se på båttrafiken, inte ett enda krav har dom på sig, för då slutar dom gå, och det kan man ju inte.. själv har jag 4,5 mil till jobb, min sambo har 9,3 mil.. så ja, vi kör redan extremt mycket, men vad göra när det offentliga inte räcker till.. bensinpriset borde ligga på max 8 kronor litern, och sen ta bort skatteavdraget för resa till och ifrån jobb. där får du ju som det är idag ca. 5-6 kronor ut per mil och kan faktiskt tjäna pengar på det..och på så sätt få betalt för att ta bilen till och ifrån jobb.

 13. jhgjg said, on 01 januari 2008 at 13:32

  stolle, tror du verkligen att ett litet puteland som sverige har någon som helst inverkan på den globala effekten? Isåfall är du dummare än tåget. Typiskt svenskar att ta på sej tagelskjortan och piska sej blodig. idioti. Kina och Indien spyr ut miljardet ton skit och det lilla sverige bidrar med är helt försumbar, dom skrattar åt oss. Att hävda att en höjning av bensinskatten skulle påverka miljön positivt är en ren lögn! Det vore bättre att förbjuda suvar istället. Politikerna som höjer sina egna löner med 50% tankar på som dom hyklare dom är medan svennen svär och blir tvungen att sälja bilen..

 14. Robert S said, on 01 januari 2008 at 13:57

  Ni som klagar över att bensinskatten bara är frågan om att dra in pengar har helt rätt. Ni har förstått hur allt hänger ihop.

  Somtidigt. Det är det som är hela poängen med grön skatteväxling. Lägre skatter på arbete, i utbyte mot högre skatter naturförstörande verksamheter. Oavsett vad regeringen säger sig tycka i saken har vi det senaste året i praktiken sett lägre skatter på arbete, och högre skatter på bensin.

  I övrigt. Det är bedrövligt att samhället är så pass beroende av en vara som vi i stort sett måste importera från regioner och stater med minst sagt tveksam syn på mänskliga rättigheter, frihet och moral. Det enda vettiga är att olja beskattas så hårt att alternativ kan formera sig på marknaden. Och vad kommer inte det att betyda för handelsbalansen och landets rikedom och välfärd?

  Skatten på besnin borde upp med cirka 7-8 kr per liter så att vi får ett bensinpris omkring 20 kr per liter i dagens penningvärde. För all del, marknaden kanske löser det alldeles av sig själv, när oljebristen tilltar.

 15. Kurt said, on 01 januari 2008 at 15:43

  Jag tycker det är jättebra att höja skatten på bensin. Det kommer att göra att vi som bor i landsbygd får ännu mindre pengar över eftersom det kommer att kosta så mycket mer att bara ta sig till och från arbetet. Är det också så att man råkar bo i landsbygd OCH har barn som behöver åka till olika aktiviteter så ökar kostnaderna ännu mer. (Ja, naturligtvis kan man ju vägra sina barn att spela fotboll eftersom man inte har råd att skjutsa dem till träningen, det har hänt mig)

  Det var ju inte heller länge sedan som man höjde både trafikförsäkringen och vägtrafikskatten.

  Allt detta visar helt klart att regeringen med centern i spetsen verkligen vill avfolka sveriges landsbygd helt och hållet, alternativt så är det mycket riktigt som någon annan skrivit här, så att regeringen är väl medveten om att på landsbygden MÅSTE man använda bilen. Även om de höjer bilkostnaderna med skatter, så måste landsbygdsbefolkningen att använda bilen i alla fall. Ett säkert kort att få in skattepengar!

  Jag skulle gladeligen hurra för höjt bensinpris om jag bodde i en storstad och kunde åka tunnelbana, spårvagn eller buss till och från arbetet. Här där jag bor finns det inga möjligheter att åka kollektivt.

  Självklart måste vi alla hjälpas åt att värna om miljön, men det finns så mycket annat än just privatbilismen att hela tiden skära på.

  Jag tycker man skall införa en storstadsmiljöskatt, som alla i de större städerna skall påtvingas. Det går ju åt enorma resurser att transportera gods till alla invånare i de större städerna. Dessa transporter är ju allt annat än miljövänliga och då är det ju inte mer än rätt att de som bor i storstäderna får vara med och dra sitt strå till miljöstacken, eller hur?!

  Ett ännu bättre alternativ är att sälja Stockholm (kanske bara Rosenbad?) till Finland. Om Finnarna mot förmodan skulle vara intresserade av att köpa…

 16. Marianne B said, on 01 januari 2008 at 17:01

  Grön skatteväxling låter bra. Höj skaten på allt som dödar, tex avgaser, och SÄNK SKATTEN PÅ DET SOM GER JOBB, exvis arbetsgivaravgiften!

 17. evamojje said, on 01 januari 2008 at 17:16

  Håller med om Robert5’s inlägg om grön skatteväxling. Sen häpnar jag över alla som tycker att det är galet att lilla Sverige tror att vi gör skillnad och att andra länder skrattar åt oss?! Snarare så är lilla Sverige ett föredöme för många större länder därute. Och alla måste ta ansvar för miljön oavsett vart man bor eller storlek på land.
  Självklart så kommer det att ur ekonomisk synpunkt bli svårare men det kan också skapa en eftertanke att inte ta bilen när det inte behövs eller att samåka.
  Oavsett så är även privatbilismen tvungen att ta ansvar för miljön.
  //Eva

 18. jhgjg said, on 01 januari 2008 at 19:54

  Det är en vacker dröm att tro att den stora världen ser Sverige som ett föredömme men den bistra sanningen är att det är den krassa kommersialismen som härskar. Sverige är bara ett obskyrt land i sibiriens utkant som med lätt storhetsvansinne inbillar sej att alla är mycket imponerade av landets självpåtagna roll som världens föredömme och samvete. Det är nästan pinsamt att det finns dom som fortfarande tror något sådant. Det finns inget som tyder på det. Tvärtom. Eller har du någon vetenskaplig utredning som bevisar det?

 19. Johan said, on 01 januari 2008 at 22:48

  men hallå…
  29 öre litern innebär en kostnad på 100:- per månad extra om man kör 3.000 om året…
  blir man ruinerad av det ska man nog inte ha bil.
  Flytta om det inte är så roligt att pendla.

 20. evamojje said, on 01 januari 2008 at 23:00

  Vacker dröm jhgjg ??
  Trist snarare att det finns sådana som du som verkar ha gett upp.
  Och självklart så e vi bara ett litet land men vi syns faktiskt i den ”stora” världen också.
  Men det e klart varför skulle vi ens försöka vi e ju så obetydliga så vi kan ju lika gärna köra på. Finns ju inget hopp om bättring tydligen.
  Nej du får helt klart sitta på din motvärnsbänk och gapa, själv så tänker jag fortsätta att dra mitt lilla ”obetydliga” strå till stacken.
  //Eva

 21. magnus said, on 01 januari 2008 at 23:36

  Det man blir förbannad på är väll att Moderaterna mfl gick till val på att sänka skatten för att fiska röster från Norrlänningar och inlandsbor, för att sedan göra raka motsatsen. Och inte lite heller för det verkar ju komma fler höjningar. Det blir nog charter istället för husvagns semester i sommar för det är ju billigare att flyga på semestern.

 22. Jonas said, on 02 januari 2008 at 0:53

  Det är klart att alla ska dra sitt strå till stacken. Att hänvisa till att Sverige är så litet och inte syns på världskartan stämmer inte alls. Många länders regeringar vet mycket väl att Sverige finns och vi är föredömen på många olika plan. T.ex. vad gäller äldrevård och social välfärd. Men också vad gäller miljöfrågor. Ta bara en sån sak som intervjun med Al Gore, efter att ha fått mottaga Nobelpriset, som då hyllade bland annat Sverige. Intervjun kunde ses av hundratals miljoner människor. Det kallar jag positiv marknadsföring av Sverige. Att peka på andra för att slippa ta eget ansvar är ju bara så omoget.

 23. magnus said, on 02 januari 2008 at 1:15

  Kan inte se hur vi är ett föredömme om vi höjer bensinskatten. Det trycker ju ner dom som behöver bilen i vardagen.
  Med en höger regering är vi inte ett föredömme inom äldrevård och social välfärd länge till. Dom vill ju ha det som i USA där man måste vara rik för att bli sjuk eller gammal.

 24. Top Posts « WordPress.com said, on 02 januari 2008 at 1:59

  […] Höjd bensinskatt Imorgon höjs bensinskatten med 29 öre. Svensson rasar. Plötsligt tänker alla “miljövänner” med […] […]

 25. Agilitydream said, on 03 januari 2008 at 11:56

  Claes, lilla Claes! Du bor i Stockholm eller hur? Det är jävligt lätt att skrika ut att man vill höja bensinskatten då! Bor man å andra sidan på landet där busseländet går två gånger om dagen, då har man ofta inget annat alternativ än att ta bilen.

  I Stockholm och andra större städer med bra kollektivtrafik, där kan man fan höja skatten med 3 kr! På landet råder helt andra förhållanden. Där borde inte bensinen kosta mer än max 10 kr/lit. Folk kommer ändå inte att köra mindre bil och det är heller inte syftet med regeringens höjning. Fy fan, en regering som gick ut med vallöftet att sänka bensinskatten!!! Istället höjer de den. Men borgarna har man aldrig och kommer aldrig kunna lita på. Egosvin. Nu får de medel att höja sina löner – det är just vad syftet med denna skattehöjning är. Jag lovar – om inte alltför länge kommer politikernas löner höjas. Vänta så får ni se.

 26. JIMMY said, on 03 januari 2008 at 12:23

  DU SOM SKREV DETTA INLÄGG MÅSTE JU TÄNKA ENDAST PÅ DIG SJÄLV. JAG ÅKER NÄSTAN 10 MIL OM DAN FÖR ATT TA MIG TILL JOBBET ÄR DET DÅ REALISTISKT ATT DET SKA KOSTA NÄSTAN 130 KR BARA FÖR ATT TA SIG TILL JOBBET EN DAG??? NEJ TA OCH AVSÄTT DEN REGERINGEN VI HAR IDAG!!! DOM HAR INGA PROBLEM MED ATT ÅKA BIL, DOM HAR JU PENGAR…..

  BORT MED MODERATERNA FÖR F_N!!!

 27. Daniel said, on 05 januari 2008 at 13:34

  När staten höjer skatten på bensin och diesel är det endast för att få extra pengar till statskassan. Om det vore för miljön skulle man se till att de extra pengar som dras in skulle komma miljön tillgodo. E.x. genom avdrag för konvertering från oljeuppvärmning till ett mer miljövänligt uppvärmningsalternativ. Varför beskattas inte fartygsbränsle lika hårt som bränslet för våra bilar om vi nu ska tänka ur ett miljöperspektiv?
  När dessutom kd och m gick ut och lova sänkningar på skatten på bränsle och sedan gör tvärtom, vad ger det för förtroeende för politker?
  Det enda det gör är att ge svensson en anledning att utnyttja systemet, för det är precis vad politkerna gör.
  Jag undrar om det någonsin kommer att finnas ett parti som håller vad de lovar?

 28. Ok? said, on 10 januari 2008 at 14:18

  Alltså vadå blåst på riktigt.. Trodde jag hamnat på Carolina Gynnings blogg om ”Miljötänkande”.. Allt är ett enda skitsnack.. om man inte behöver bilen, inte har körkort/inte har kunskapen att ta/inkompetent etc och sen står och predikar om att biltrafikanterna i Sverige ska ta ansvar och betala en skatt för drivmedlet som är ett hutlöst pris.. Sen tycka att skatten ska dras olika beroende på postnummer man bor på? Alltså är det en obildad tanke eller är det så att hjärnan stannade i utvecklingen när du var 3år?

 29. Micke said, on 13 januari 2008 at 22:50

  (/&%¤#(/)#”%¤&/()=¤#)(=/&%¤#%(/)&/%¤%/#¤”¤%#%/#%¤”/”#¤/#%(/%
  ¤&#%¤%&/)&(/%¤&#!”¤%&)/(%¤#%%/&(#”¤/%#%(%&)¤/”#¤&#¤(¤&(/#¤&

  ja börjar nästan gråta efter mitt utbrott , de är inte mitt första .. med tanke på hur långsamt regeringen jobbar men viktiga frågor och hur ”överaskande” snabbt de klarar av att förarga rätt många av sveriges befolkning så lär de inte bli mitt sista utbrott .. första gången ja skriver nåt så här , jag är 19 år , kom precis tillbaka från ”lumpen” (hah* vilket jävla skämt) har börjat jobba nu igen efter min ”semester på skattepengar” ja kör volvo 745 å kommer inte under litern , speciellt när de är fin snö i perfekta kurvor .. ja har nästan 2-3mil till där ja är å drar lite el just nu ..

  ja fick min bil efter mitt vad med mina föräldrar om att ja höll mig nykter tills ja blev 18 och skulle få mitt körkort betalt , de trodde inte ja skulle klara de och som bonus fick ja bilen ..

  ja sitter och är tom i blicken , akassan han ja inte gå med i innan den höjdes så ja fick välja på att gå med i akassan å leva på bidrag om ja skulle bli utan jobb eller facket som jobbar på att få bättre lön när ja jobbar , bilägare är jag som några andra här i sverige , (trafikförsäkrning endast) , skatten höjdes också visst på bilen , och bensinen ..

  va ska ja göra … sviken av ”mitt sverige , mitt sverige , mitt älskade land , du gamla och du fria och du skatthöjande land”
  kom inte på nå bättre , lessen är jag ändå ..

  mvh micke

  /micke914@hotmail.com , ifall någon vill dela min inkorg bland viagraspam och kukförstorande piller ..

 30. Harry said, on 26 januari 2008 at 22:24

  Jadu, Jonas. Nu är det så att Grönlandsisen inte smälter. Ismassan i Antarktis. som är över 90% av jordens is, tillväxer sedan 30 år. Istäcket i Arktis har återhämtat sig, och är i skrivande stund större än normalt för årstiden. Havsisen i Antarktis är just nu 2 miljoner kvadratkilometer större än normalt. Häromdagen invigdes den första i en ny serie polarforskningsstationer i Antarktis. Finessen med dessa är att dom står på hydraulcylindrar till ben, som innebär att man i takt med att isen växer kan höja stationen. De gamla forskningsstationerna från 50- och 60-talet har sjunkit ner i den växande isen. Sverige bidrar med pengar via Polarforskningsrådet, samtidigt som ansvarig minister pratar om smältande isar.
  Nu kanske du inte tror på detta. Googla då gärna på Greenland, 1942, airplane. Då får du läsa om planet som nödlandade på Grönland 1942, i närheten av den plats som DN skrev om som ett bevis på den globala uppvärmningen. Nu har man smält fram planet. Det var begravt under 100 meter is. Skulle du fråga 1000 personer om isen på Grönland har smält de senaste 50 åren, så skulle alla svara att det har den gjort, och det med besked. Alla dessa har fått sin verklighetsuppfattning från massmedia. Det gäller också världens politiker, som nu tänker göra något åt ett problem som inte finns.
  Nu vet du mer om världens isar. Hur mycket tycker du att bensinskatten skall sänkas?

 31. Jonas said, on 27 januari 2008 at 0:12

  Harry; jag ska kolla, men miljöpåverkan måste alltid ses i ett större perpektiv än enstaka geografiska förändringar. Ingen forskare har förnekat att det ibland kan vara normala vintrar eller t.o.m. att isar växer lokalt. Men ser man globalt så smälter isarna och det har blivit några grader varmare de sista 40 åren, vilket redan drabbar många länder och kommer troligen att också drabba lågländer i Europa inom de närmsta 30-50 åren. Om inte tidigare. Visst kan man som du och några till stoppa huvudet i sanden och tänka med röven. Det finns enstaka forskare som t.o.m. hävdar att utsläppen av koldioxid är positivt för miljön, då det skulle motverka en förtida istid. Jag väljer dock att lita på den absoluta majoriteten i forskarkåren som menar att industialiseringen de sista årtiondena har orsakat en obalans i miljöpåverkan. Du spelar i en liga som ligger under med typ 90-10 avseende evidensbeserad forskning. Hur ska du och dina lagkamrater motbevisa världens forskare? Genom enskilda isberg eller att det igår var kallare i Sibirien än på 40 år? Att det sen var varmare i världen i stort på 40 år lämnar du därhän. Jag väljer att inte chansa och vill att kidsen som nu växer upp också ska ha en framtid. Vad väljer du, Harry?

 32. till JONAS said, on 30 januari 2008 at 18:15

  Jonas ta en funderare och flytta norr om dalälven där har vi kallare klimat längre till affärer jobb dagis skolor mm varför ska vi bli straffade med högre skatt på energi?
  nästan alla transporter går med lastbil (disel)pga att järnvägen inte är tillräcklig
  varför höja skatten på diseln då övriga europa har lägre skatt på disel?den är mycket mer miljö vänlig än tex bensin?sen varför får man inte modifiera sin gammla bensin bil til etanol?
  idiotiskt.och varför höjs skatten på elen? va faan ska vi värma upp husen med?
  jag har lösningen på miljö problemet ta bort all vägskatt då skatten på drivmedel är mer än nog nu. sänk priset på diesel med minst 2kr.då till och med en gammal disel bil drar minde och släpper ut mindre än en bensinare.
  ge bidrag till konvertering av bensinbilar så att dom kan blanda i mer e85 i sina bensin bilar.se till att det finns pumpar på mackar där man kan ställa in hur mycket % e85 man kan blanda.förr fanns det ju 2 takts pumpar med justerbar inblandning av 2takts olja så det borde gå att lösa.höj ej skatten på e85 och el.sänk el skatten istället.satsa på att bygga ut vattenkraften.vindkraften.solenergin.bergvärme.markvärme.värme pumpar solfångare mm.och ge bidrag till konvertering.varför inte öka bidrag till tilläggs isolering av fastigheter på matrialen.typ 50% sen ge mer till forskning av bättre batterier för elbilar och för att lagra solenergi.bygg ut järnvägen i sverige.förbättra komunikationerna inte bara i storstäderna.med dessa förslag skulle vi minska utsläppe kolisalt utan att straffa vanlioga människor och det skapar massor av jobb.detta ger en automatisk mjuk övergång till bättre miljövänligt användande och minskande energi behöv av fosilbränslen
  det går inte att bara höja och höja bränslepriser det förstör mer än gör nytta
  för står du inte det johan så bör du fundera om du inte är en bortskämd rikemans unge från storstan som tror att skatter på drivmedel löser allt över en nattutan att göra nått mera. SKÄRPNING MILJÖPARTTISTER MM
  DELA SVERIGE NORR OM DALÄLVEN vore kanske lösningen för norrland då vi har massor av vatten kraft och skog och höja priset för stortads borna söder ut?
  och jonas va då avdrag för barn familjer?är du dum i huve eller?vi andra som behöver bil då?VARFÖR EN MASSA AVDRAG? MITT FÖRLAG LÖSER DET MESTA .
  mvh vi i norrland vet bäst.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: