Haväng

Kvinnomisshandlare

Posted in Allmänt, Samhälle by Jonas on 06 januari 2008

Få saker i livet gör mig så förbannad som män som hotar eller slår kvinnor. Aftonbladet har en notis om en man som 86 gånger (!) överträtt besöksförbudet. Jag får svettningar och känner ett raseri när jag läser om dessa veka män som förstör livet för sina respektive eller sina före detta. För varje gång som en man överträder ett besöksförbud borde det ge ett års fängelse. Bara en överträdelse kan skada en kvinna för livet. Psykiskt eller fysiskt. I värsta fall med döden. Samhället beter sig sorgligt och jag förstår att det finns kvinnor som inte bryr sig om att anmäla även om jag tycker att de alltid ska göra det.

Ingen människa ska behöva vara rädd för att vistas i sitt eget hem. Och om det finns bevis mot en man som slagit sin fru eller sambo borde samhället agera hårt. T.ex. genom att omedelbart besluta om att mannen ska ha fotboja. Och bryter mannen ändå mot besöksförbudet ska fotbojan omedelbart omvandlas till fängelsepåföljd. Vill de inte sen underkasta sig behandling under tiden i anstalt ska de heller inte släppas ut. Varför är politikerna så helvetes flata när det gäller våld mot kvinnor? Om våldet varit det motsatta, att kvinnor varje år dödade 75-100 män och misshandlade mångdubbelt fler hade lagstiftningen sett helt annorlunda ut.


Klicka på bilden för att läsa mer

Annonser

11 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Micke said, on 17 januari 2008 at 15:40

  Din j…… fjolla!!!!!!!!! DU SNACKAR OM SAKER DU INTE VET NÅGONTING OM!!!!
  HYCKLARE!!!!!! DU TILLHÖR KATEGORIEN ”KAPPAEFTERVINDFOLKET” EN KATEGORI MÄNNISKOR SOM ÄR VEKARE ÄN VEKAST!!!!!

 2. Jonas said, on 17 januari 2008 at 18:17

  Micke; 1. jag är ingen fjolla, men har inget emot dem 2. jag är ganska väl insatt i problematiken 3. hycklare? menar du att jag slår och sen skriver något annat? det gör jag inte! 4. ”kappaeftervindenfolket”? jag har alltid tyckt att män som misshandlar kvinnor, fysiskt eller psykiskt, är störda män som behöver hjälp

  För övrigt tyder ditt tonläge och sättet du skriver på att du är i obalans. Om du skriver igen, så försök att vara något mer konstruktiv i din kritik, tack.

 3. Micke said, on 23 januari 2008 at 15:53

  obalans eller inte……kvinnor som psykiskt misshandlar män??? även fysikt???? iu vart fall startar alla bråk med att först vara den som tar den fysiska kontakten…..vad anser du om sånna kvinns???? oxå störda?????
  oki säg att dom är störda dessa kvinns,men hur mkt gehör tror du att mannen i ett sånt läge får när han berättar vad han upplevt tex hos polis,myndigheter mm??????? Hur mkt gehör får en man med ett kriminellt förflutet,även missbruk… hur mycket gehör får han mot en sån kvinna????? ord mot ord= inget brott…..SKIT SNACK!!!!!!!! en sån störd kvinna,vad tror du inte hon kan hitta på när hon har ”alla” vid sin sida??????ojojoj,du skulle bara veta!!!!!!!!!!! På vilket sätt är du väl insatt i detta??????? Hoppas mina formuleringar passade herrn bättre…..tyvärr är jag en vanlig knegare,och inte någon j……reporter som jobbar med ord dagligen!!!!!!!!!!!
  Micke

 4. Jonas said, on 23 januari 2008 at 18:22

  Det finns såklart kvinnor som också beter sig illa och behöver hjälp. Om någon kvinna skulle slå mig skulle jag gå därifrån och allvarligt fundera på att aldrig gå tillbaka. Sen är det inte tyvärr att vara knegare. Det är lika hederligt som vilket annat yrke som helst. Lycka till!

 5. Micke said, on 26 januari 2008 at 15:51

  Du gör det lätt för dig!!!! Låt oss säga att kvinnan som slår dig,har du ett radhus ihop med,ni har även barn ihop,sedan har ni plast barn ihop,dessa har du levt så länge ihop med att dom känns som dina egna,även barnen ser dig som deras enda fader…..
  Skulle du då bara vända dig om och gå,sedan aldrig mer komma tillbaks????
  JAG VET att så fungerar det inte i verkligheten…
  Utan som i mitt fall har jag valt att slå tillbaks…Öga för öga,tand för tand….
  Fan!!! Vet att jag inte är bättre om jag slår tillbaks,men det ligger i vart fall i min natur,att slår någon mig,slår jag tillbaks!!!!!! Man el kvinna,spelar ingen roll!!!!!
  För det gör lika ont på mig,som det gör på en kvinna!!!!
  Där emot har jag självklart hållt inne med mina slag!!!! För skulle jag gjort som hon,slå med full kraft,hade jag sänkt henne med två slag,vilket jag aldrig har gjort!!!!
  Sedan vet jag och är fullständigt medveten om att slåss är så jävla fel,men är medveten om att väljer jag det alternativet att ta till våld,får jag även ta konsekvenserna av mitt handlande,så även i detta….
  MEN KAN FAN INTE TA DET ATT DET ENDAST ÄR JAG SOM BLIVIT BESTRAFFAD,BESPOTTAD,HATAD,KRÄNKT,SÄNKT!!!!
  JAG HAR BLIVT AV MED ALLT!!!!!
  MEDANS DEN ANDRE HAR BLIVIT BELÖNAD MED MOTSATTSEN AV DET JAG FÅTT!!!!!
  SEDAN SITTER INDIVIDEN OCH RIDER VIDARE PÅ DETTA!!!!
  UTNYTTJAR MYNDIGHETER,KRÄNKER FOLK,BEGÅR ÖVERGREPP PÅ BARN!!!!
  KÖR MED MOTTOT ”TOTAL FÖNEDRING” PÅ SITT EX.ETT EX SOM ÄVEN ÄR FAR ÅT EN AV HENNES BARN!!!!
  TILL SIN HJÄLP HAR HON POLIS,MYNDIGHETER,TINGSRÄTTER,SKOLA JA TA MIG FAN ALLT!!!!
  Vad kan jag göra mot detta starka uppbackning hon har…..inte ett jävla dugg!!!!! Inte nått!!!!
  (det enda hon behöver göra är att säga att hon är rädd…..)
  Hon behöver inte ens styrka sitt ord om att hon skulle vara det…..
  Ej heller ifrågasätts hennes ”rädsla” trotts alla vet att hon sökt upp mig ensam dagligen,i syfte att utnyttja mig,pengar,barnpassning,sexuellt….kan göras hur lång som helst,denna fakta som det trots allt är!!!! Som även kan styrkas på många sätt!!!
  Fy fan!!!!!!!!!
  Det min kära Jonas,är min verklighet….och utifrån den,undrar jag då om du kan förstå min reaktion på att du anser att dessa ”kvinnomisshandlare” ska klämmas åt med ett års fängelse vid ett brott mot besöksförbudet!!!!
  Därför reagera jag starkt på det du skrev,även ifrågasatte din kunskap inom detta område.
  Vilket jag nu förstår att du inte hade speciellt mycket av….
  Utan i mina ögon har du hoppat på ämnet ”kvinnomisshandel” för det är just det som i ropet nu!!!!
  Sedan har du ställt dig på kvinnans sida,fast du är man!!!!
  Och självklart blir du ”helt rätt” och i hetluften,fast du ej vet vad du pratar om!!!
  Helt klart ett vinnande koncept för din del om du samlar pluss-poäng!!!
  JAG är den jag är,och står även för detta!!!! Har inga behov av att ha en massa pluss-poäng,men ett stort behov av RÄTTSVISA!!!!

  Micke

 6. Jonas said, on 26 januari 2008 at 16:24

  Jag vet att det finns män som hamnar i kläm och visst har jag generaliserat när jag skrivit om relationsmisshandel, då det trots allt är väldigt få män som blir fysiskt misshandlade. Den psykiska misshandeln är alltid svårare att bevisa. Jag kan förstå din frustration om det är som du skriver, men jag skulle ändå fundera på att gå. Kanske inte minst för barnens skull som ju inte lär må så bra av att se och höra er bråka. Men du, Micke, jag är ingen terapeut eller advokat och råder dig istället att ta kontakt med Mansjouren där du kan komma i kontakt med andra män som kanske varit i din situation. Här är adressen:
  http://www.mansjouren.nu/mansjourer/

 7. Micke said, on 26 januari 2008 at 20:56

  Jag är fullt medveten om att dom är ytters få dom som har blivit misshandlade av sin fru/tjej/sambo…. Och det var inte det jag ville lyfta fram,ej heller är jag något offer som har blivit utsatt för misshandel!!!!
  Det jag menar var att hon oftast startade våra bråk,jag haka på!!!!
  Vill även förklar att jag säkert förtjänar det jag blev dömd till,men inte ensam!!!!
  Med handen på hjärtat och Gud som vittne,så skulle vi båda stå där inför skranket och få en smäll på fingrarna även få veta hur jävla fuckade vi varit och hur vi behandlat varandra!! Framför allt ska vi skämmas för det vi förorsakat våra barn!!!!! Dessa stackars barn som har fått uppleva allt det bråket vi har orsakat!! Fy fan vad ont det gör i mitt hjärta då jag tänker på detta……
  Nog om det….det jag vill påtala är att visst finns det riktiga jävla grisar till män som tex spöar kärringen då hon påpekar när han kommer hem från krogen med läppstifft på kragen….och då menar jag spöar….
  Dessa män är avskum!!!! Förstår även att dessa kvinnor som blir utsatta för sånt behöver ha stöd från polis,myndigheter,tingsrätter mm. Även skydd som tex Besöksförbud mm.
  Dessa män ingår i helhetsbilden ”Kvinnomisshandlare” och så långt är allt rätt!
  Men tyvärr tror jag att dessa män är en liten del av alla män som döms!!!
  Och om verkligheten ser ut som jag beskriver den,då är det ju mkt positivt!!!!
  Men vad händer med alla dessa män som,likt mig blivit dömd,inte helt utan skuld,men som jag tidigare beskrivit… Jo dessa målas upp som mkt farliga labila människor .
  Påverkan för den som blivit dömd,blir fruktansvärt ohygglig negativ i många många samanhang!!!!!
  Tom rasar hela din tillvaro!!! Jobb,barn,föräldrarskap,tilltro, ja allt i princip!!!

  Kvinnan blir ett ”offer” ett ”offer” som har fullt stöd ifrån alla håll!!!
  Vilket självklart kvinnan spinner vidare på!!!! På mannens bekostnad!!!
  Istället för hjälp,får mannen stjälp!!!
  Han är totalt ensam i allt!!!! Inget hjälp från några håll!!!!

  Män som dömts för våldsbrott mot kvinnor,är jag övertygad om att majoriteten av dessa män,tillhör kategorien likt mig!!!!!
  (vill inte försköna mig el dessa män) Den kategori män som inte varit den svinige mannen som hela tiden utnyttjar sin fysiska styrka i alla lägen,och enbart ska dominera och grisa sig mot kvinnan

  Jag vet inte….kanske jag har rätt,men kan även ha fel….

  Samhället + gemene man skriker ”Skydd och stöd till ALLA dessa kvinnor som blivit drabbade av den ”vidriga mannen” Alla köper det!!!! Rätt!!!
  Men männen som blivit generaliserade som den ”vidriga mannen” får oförtjänt mycket lidande och bestraffningar!!!!

  Krånglar till det hela känns det som…..och vet ej om jag nått fram med mitt budskap….fan jag jobbar i byggbranchen,inte på någon tidning!!!!
  Tror att andelen män som förtjänar gå under bilden ”vidrig kvinnomisshandlare”
  är ruskigt liten andel!!!!!
  Mao finns det massor med dömda män som inte är så vidriga som den helhetsbild samhället målar upp om kvinnomisshandlare…..
  Vet inte om du förstår vad jag vill ha sagt…..
  Vet knappt själv nu……
  Men villl avsluta med att självklart ska kvinnor ha stöd och hjälp emot den ”vidriga mannen”
  Men den hjälp och det stödet ska inte vara en självklarhet för dom lite mer tvivelaktiga kvinnor som själva deltagit i våldet…..för dessa kvinnor använder sig av stödet och skyddet,i syftet att skada mannen då denna sänkt sin gard… tvingas därför att ta emot käfftsmäll på käfftsmäll utan att ens ha möjlighet att försvara sig!!!!!!! Mvh Micke

 8. Helena said, on 28 januari 2008 at 23:01

  Att inte du och Micke byter arbetsuppgifter!

  Att följa ditt och Mickes resonemang ang. kvinnomisshandel gav och skapade underlag för många Aha-upplevelser för min del.
  En kompetensutveckling inom området med stöd av proffs (Micke) skulle troligtvis skapa förutsättningar för ett livsvitt/livslångt lärande och ge ett mervärde för dig där validering kan komma till nytta samt skapa trovärdighet i argumentationen.
  Hur kan du tillåta dig att bli så totalt bortargumenterad och fortfarande hålla fast vid din ståndpunkt?
  Micke tar ju udden av dina argument gång på gång .
  Med stor skicklighet (medvetet eller omedvetet) validerar han av dina kunskaper inom området. Snabbt tydliggör han dina luckor och levererar sakargumenten slag i slag med stöd i upplevelse och teori.
  Trovärdigheten för din journalistiska ådra inom detta område får enligt min uppfattning sig en ordenlig knäck.
  Något att reflektera över eller?
  Var inte dum! Ta hjälp av Micke! Att gå till källan är inte det det ni journalister skall göra? Micke har ju genom sitt handlande (”kvinnomisshandlande”) integrerat (tycka vad man vill om det) praktiskt samt kopplat på teorin. Genom sin erfarenhet (asocialiseringsprocess) och med fullständig ärlighet (socialiseringsprocess) klär han av dig alla dina teoretiska argument. Dessutom har han tydligen medvetandegjort sig om valideringens betydelse och vikt för eget stöd i argumentationen.
  Insiktsfullt! Jag har full förståelse för att du inte tillåter dig svara på hans sista inlägg. Inom ramen för kvinnomisshandel och den diskussion som ni fört är väl upplevelsen av att du har mött din överman även tydlig för dig?
  Testa att validera! Du kanske har möjlighet att bli byggnadsarbetare. Inte helt lätt men………………………….

 9. Jonas said, on 28 januari 2008 at 23:35

  Helena; jag har valt att inte svara då jag saknar för lite kunskap om män som brottsoffer i en relation. Därför har jag valt att hänvisa Micke till Mansjouren som säkert har betydligt mer att ge honom.

  För övrigt är jag inte journalist. Jag är endast en bloggare med små och stora tankar. Och Mickes inlägg har varit en nyttig insikt som jag absolut ska fördjupa mig i när tillfälle ges.

  Och byggnadsarbetare är inte helt fel. Det skulle ge lite perspektiv på tillvaron att balansera högt upp på en takås.

 10. Micke said, on 29 januari 2008 at 13:35

  Oavsett om du”bara” är ”en bloggare med små och stora tankar” så bör man veta vad man pratar om,även vara ”väl insatt” i dess problematik…Speciellt med tanke på att din blogg har visats över 52.000 gånger!!!!! (vilket gör mig mkt avundsjuk…)
  Min tanke var aldrig att ”klä av dig” el förlöjliga dig på något sätt,men du hade så kraftfulla ord och en solklar åsikt vad som skulle göras med dessa män som misshandlar kvinnor!!!! Du,liksom många många andra i samhället,myndigheter mm.
  För debatten just och har varit (börjar ebba ut något…) är HÄNG DOM MÄN SOM SPÖAR DESSA KVINNOR,GE ALLT STÖD ÅT DOM DRABBADE KVINNORNA!! DESSA MÄN ÄR SLÖDDER FRÅN HELVETET,SOM ÄVEN SKA BEHANDLAS DÄR EFTER!!!!
  Typ så har chargången varit el är! Ingen större fördjupning i varför el på vilka grunder saker har blivit som dom är… Ordspråk kan vara bra att ha till hands ibland…två ordspråk (finns fler) som jag tycker skulle lyftas fram i denna debatt men som aldrig har gjorts är ”ingen rök,utan eld” även ”det är inte den enes fel att två träter”
  Så snälla Jonas,nästa gång du har en åsikt om nått… Försök att belysa det från två el fler håll,och inte endast ett håll som du gjorde i detta fall.
  För väljer man att endast se det från ett håll kan få hemska konsekvenser för andra!!!!
  Vi är ju trotts allt människor allihopa,en del mindre goda,en del goda,en del avskum…..
  Oavsett så anser jag i allafall att alla ska få sin sak rättvist bedömt,med allt vad det innebär.
  Det må hända att jag var din överman i detta,men ingen kan ta ifrån dig att du är min och många andras övermän i att blogga!!!!! 52.000 besök!!!!!!
  Jag bloggar själv och är mkt tacksam om du kunde ge mig tex personligt tips om hur du bär dig åt osv.
  Min blogg finns på MSN och jag har valt att kalla den ”Kampen om min son” och handlar mkt om det vi nämnt här i denna tråd….
  Du kan (om du har tid o lust) maila mig på acabmaleri@hotmail.com
  mvh. Micke

 11. Jonas said, on 29 januari 2008 at 17:15

  Hm, att ha en åsikt om något betyder inte att man måste vara professor i ämnet eller ens särskilt insatt. Vi har åsiktsfrihet i detta landet och den utnyttjar jag. Bland annat genom att skriva i bloggen.

  Och genom att skriva, ibland provokativa och tillspetsade saker, kan fånga upp andra strömningar och åsikter. Precis som i det här fallet när du hittade min blogg och gav din version. Vilket jag är tacksam för. Nu har jag ytterligare något att beakta när jag kanske nästa gång skriver i ämnet. Men jag kommer inte och vill inte alltid belysa saker som jag har åsikter om från två håll som du önskar. Jag ser gärna istället att andra med erfarenheter och kunskaper i ämnet som behandlas går in och kommenterar och vidareförmedlar sina erfarenheter.

  För övrigt är jag på inget sätt unik med 52 000 besökare. I snitt har jag runt 250-300 besök per dygn vilket inte är särskilt mycket. Alex Schulman hade väl 150 000 besök i veckan…

  De enda tips jag kan ge är att gärna skriva flera blogginlägg om dagen, men minst ett eller två. Bloggar som inte uppdateras oftare brukar snabbt tappa sina besökare.

  Ibland måste man sticka ut hakan och inte vara rädd för kritik. Såna blogginlägg brukar alltid dra till sig besökare. Som t.ex när jag skrev om att bensinskatten borde höjas. Den dagen hade jag nog 1500 besök. En del av dem stannar sen kvar och fortsätter läsa min blogg.

  Ett annat råd är att besöka andras bloggar och skriva inlägg. Då fångar du upp likasinnade som tycker som du eller helt tvärtom. Hursomhelst kommer de gå in i din blogg och se om den kan vara nåt för dem att spara som favorit bland sina andra bloggar.

  Sen bör du regga dig på Bloggportalen. Många besökare kommer därifrån. Och har du ett tillräckligt bra inlägg som drar till sig besökare, så highlightar de din blogg vilket genererar många besökare under några dagar.

  Sist men inte minst är rubriken viktig. Där slarvar jag, men den är asviktig. Många läser bara artikeln och bestämmer sen om de ska läsa vidare. Det är inte för utan som de stora medierna säljer på ord som Shock, Sex, Våld, Kris, Attack etc. Trist, men så är det.

  Det finns för övrigt en hel del bra sajter på nätet som har bra tips om hur en bra blogg kan bli bättre.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: