Haväng

Göteborg

Posted in Göteborg by Jonas on 19 januari 2008

Tänk om Göteborg var huvudstaden och Stockholm vore Sveriges baksida. Ja, baksidan är det ju, men ponera att Göteborg verkligen vore the Capital of Sweden. Hur många hade uppriktigt åkt ända upp till Stockholm på sin semester. För att göra vad? Bada i döda Östersjön istället för att svalka sig i ett riktigt hav? Stått och tittat ut över Strömmen och längtat hem till västkusten, ljuset och de goa vännerna? Ätit en medioker middag på Stureplan och saknat en kalasmiddag på Sjömagasinet med solnedgång i västerhavet? Gillat husen på Södermalm, men längtat hem till landshövdingshusen i Majorna? Jag vet inte vad jag vill säga med detta inlägg, men kanske att vissa borde visa en större ödmjukhet och respekt istället för att sprida ilska och t.o.m. hat. Själv tycker jag om både Göteborg och Stockholm (läs Södermalm), men älskar Göteborg och göteborgarna. 

Annonser

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Helen said, on 19 januari 2008 at 2:19

  Hej jonas! Jag fattar hur du tänker iom att jag oxå e utflytttad. Har jobbat tre dgr på AD syltan och känner att livet ler!!Lyx att få servera en kall till Lennart och övriga!! Kunde jag aldrig tro när adressen var Friggagatan….! Vad underbart det är att va tebax!! Vill inte tänka tråkigt om andra städer men som barn till en hockeyspelare (resande) så slår mitt hjärta stort och hårt för Göteborg! Nu väntar bara en återförening som heter duga, när du ska vi flytta hem?? Stora kramar och du e saknad!!!! AD känns fattigt utan dig!

 2. Helen said, on 19 januari 2008 at 2:38

  … nu va det väl sådär med stavningen … men du vet ju vart jag varit 🙂 Puss i mängder!! 😉

 3. Jonas said, on 19 januari 2008 at 3:02

  Ah, det värmer underbart, Helen! Och jag ser enormt mycket fram emot vår återträff. Du kan inte ana. Hälsa Christian och ta hand om AD till dess jag kommer ned och var rädd om våra Springsteenbiljeter. 🙂 Många kramar och kyssar!! Du är för övrigt AD`s bästa servitris ever!

 4. Susanne said, on 19 januari 2008 at 18:17

  Men hallå framsida och baksida…. hur kommer det sig att Göteborg kallar sig Sveriges framsida när man har ett fotbollslag som heter Häcken??? *asg*

 5. Jonas said, on 19 januari 2008 at 19:38

  Det är ironi. Stockholm har ju Bajen… 😉

 6. susannejohansson said, on 22 januari 2008 at 23:43

  Ja.. kan ju knappast kalla dig för sura Baya(läs Bajen) Jonny (läs Jonas) dårå. Långsökt och lååångt ifrån bra, jag vet. Sorry.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: