Haväng

Bensin

Posted in Samhälle by Jonas on 01 februari 2008

Läsarna rasar mot de planerade höjningarna av bensin- och dieselskatten, skriver Aftonbladet. Men Svensson vakna. Jag förstår om 25% av svenskarna får hjärtat i halsgropen. De som bor ovanför Dalälven, typ. Men tyvärr tror jag att de som skriker högst är de i Stockholm och ned till Malmö. De allra flesta jag känner skulle lätt kunna minska antalet mil med bil med mer än hälften om de bara bestämde sig. I Stockholm borde trängselavgiften t.ex. höjas till 100 kronor rakt av. Men då måste samtidigt kollektivtrafiken utökas rejält så att bussar och tunnelbanor går betydligt oftare. Fler cykelbanor måste också skapas för att göra det enklare att cykla. Göteborg har kommit betydligt längre här. Och ni andra söder om Dalälven, med några få undantag, handen på hjärtat, visst kan ni också åka betydligt mindre bil. Kräv istället stopp för fler stora köpcentra utanför städerna dit man ofta måste ta bilen. Låt istället handlarna komma tillbaka till oss där vi bor. Ah, nu kan ni skriva av er då nittio procent av er fullständigt skiter i miljön bara ni får sitta i era fina snabba bilar.  Eller?

Annonser

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Peter K said, on 02 februari 2008 at 1:30

  Nu börjar miljökravet på transporter och bilismen gå för långt. Ingen tänker på dom tonnvis med reklam som varje dag delas ut och vad det kostar för miljön för att ta ett exempel.
  Etanolen som miljöbränsle är väl ändå en enda stor bluff. Skövlas skog i Brazilien bland annat för att kunna odla etanol grödor sedan raffineras det där med en enorm energiförbrukning vid framställningen och fraktas sedan till oss dumma Nordbor som köper reklamen om hur bra det är för miljön. Visst ska vi odla i Sverige med det ligger ju i tiden. Är vi villiga att offra matbrödet för att kunna medverka i klimatbluffen om hur rena och fogliga vi är i Sverige titta på matbröds priset hur utvecklingen ser ut det senaste åren. Sen importerar vi matbröd spannmål mm med påföljden av mera utsläpp av utländska orena billiga åkerier som kör sina gammla orenade lastbilar för att den Svenska åkerinäringen dukat under på grund av för högt skattetryck på både bränslen och annat. Visst vi har råd säger politikerna men vilken vanlig arbetare har sådana löner. Här i Norrtälje kommun så ställer inte kommunen ens upp med skolskjuts eller fritidsplats tills föräldrar kan hämta barnen efter arbetets slut men det vet väl alla politiker att i arbetarhemmen så har vi det så välställt att en av föräldrarna kan vara hemma med barnen. Ok där kommer vi till det läget att höjer dom beskattning miljöavgifter mm mycket till så är det nog mera lönt att stanna hemma i stället för att bege sig ut till ett hederligt arbete.

 2. Torgny N said, on 02 februari 2008 at 1:44

  Hejsan!

  Tycker vi svenskar ska bryta ut i protest. Vi svenskar går ju med på allt här i världen. Skapa lite kaos och demo. Visa oss hörda helt enkelt!

 3. Mats said, on 02 februari 2008 at 2:53

  Torgny:

  Dags att åka till Sthlm och stänga ner stan med våra bilar kanske?

  Kommentar till bloggen:

  Varför då inte ha riktade åtgärder, exempelvis dyrare bränsle i söder och billigare i norr eller personer som är skrivna i städer får automatiskt högre bränsleskatt vart i landet de än befinner sig (tekniken är möjlig) så de inte åker ut på landet och hamstrar bensin till billigare pris. Vi i norr som är beroende av bilen är inga miljöbovar, det är de som har utbyggda kommunala alternativ men som ändå tar bilen av bekvämlighetsskäl (läs: Stockholmare, Göteborgare och Malmöiter).

 4. Jasmin said, on 09 februari 2008 at 19:29

  Det är total idiotisk tro att BARA 9 miljoner svenskar ska rädda miljö ner 300 miljoner i Eu skiter i det hela , vi ska inte nämna USA , Kina och övriga .
  Men visst betala skatten ni medan andra skrattar bakom ryggen.
  Och vad än vi gör , det blir inte bättre föran hela världen kommer överens.
  Mvh Jasmin

 5. Jonas said, on 09 februari 2008 at 19:52

  Jasmin; du har en trist inställning tycker jag. Och det är absolut inte så att övriga i EU ”skiter i det hela”. Tvärtom är miljöfrågan kanske högst på agendan hos EU´s befolkning. Och i USA har flera stater gått riktigt långt i kampen om att minska energiförbrukningen. Bland annat i Kalifornien. Hela ditt resonemang tyder på naivitet och egoism. Kan vi bidra är det väl jättebra. Men du kräver väl något i gengäld för att ge ett bidrag?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: