Haväng

Alkohol i riksdagen

Posted in Samhälle by Jonas on 22 mars 2008

Ungdomens nykterhetsförbund vill att möjligheten för politiker i riksdagen att dricka alkohol på arbetstid ska stoppas. De menar att politiker, som beslutat om flera restriktioner för vanliga människor, inte själva lever som de lär. Eh, f´låt. Sen när lever de som de lär? De flesta politiker tjänar flerdubbelt mot allmänheten och har noll koll på hur en vanlig arbetstagares ekonomi ser ut. Och självklart dricker de flesta arbetstagare inte under arbetstid. Men att kunna gå omkring med ett glas vin i handen, med 1,7 miljoner i årslön, i riksdagen är tydligen helt okej… Inte undra på att många beslut verkar underliga och att en del politiker röstar fel när det är dags att trycka på knappen. Läs mer här och här.

Annonser

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. evamojje said, on 22 mars 2008 at 12:24

    Hm ja…Tycker själv att denna diskussion är överdriven. Det dricks inte så mycket i riksdagen idag och absolut inte på dagtid. Sen så kan jag tycka att exemplet från december månad är helt fel då det inte representerar resterande av året. Juletider är det alltid mer festliga tillställningar avsett vart man jobbar när man har representation som en del av en ens arbete. Och man kan säga nej. Bara för att det inte står framme på borden innebär inte att man inte kan be om något annat.
    Men visst skulle man kunna ha regler för hur man ska representera och vad som är lämpligt kan nog behövas på alla arbetsplatser med representation.
    //Eva

  2. Linda said, on 22 mars 2008 at 12:26

    Förstår inte varför man blir så upprörd. Finns d inte viktigare saker att rapportera än deras löner? Dubbla löner för dubbelt arbete är väl vad alla skulle kräva, vem skulle jobba gratis till hälften?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: