Haväng

Göteborg

Posted in Göteborg by Jonas on 01 juli 2008

Väskan är packad, taxin beställd, tågbiljetterna i handen och hotellet bokat sedan i vintras. Nu är det bara dagar kvar till semesterns höjdpunkt. Dvs träffa alla vänner i Göteborg igen och återigen få uppleva Bruce Springsteen live. Det kan inte bli mycket bättre. Jo, ett havsbad finns på agendan och ett möte med en gammal vän.

Många här i Fjollträsk oroas över allt våld i Gbg som skottlossningar och bombdåd. Hm, ja det är riktigt att Gbg har blivit offer för den kriminella sfären, men det är bara att huka och gilla läget. I väntan på att lagen och lagstiftarna säger stopp. Men som gemene man behöver du knappast oroa dig. Undvik bara Avenyn mellan 02 och 05, så blir det nog bra. Några tips: ta en färja ut i skärgården, ta en biltur till klipporna vid havsbandet, besök Vasastans mysiga krogar, promenera nere vid Operan, ta en blecka på ett ölhak, gå på Liseberg en tidig dag när det är mulet så undviker du gigantiska köer och en svår värme (missa inte det fina trädgårdsarbetet), besök Botaniska trädgården och Slottsskogen, ät en panerad ost på Gyllene Prag.

Men framförallt ska ni ta er till holländska krogen Het Amsterdammertje på Odinsgatan. De har suverän service, god mat och mängder med pilsner att välja bland. Och där är garanterat fritt från kriminella skjutgalningar. 😉


Göteborgsoperan

Annonser

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Eva said, on 02 juli 2008 at 3:53

  På fullaste allvar är det så illa att du rekomenderar att man håller sig borta från Avenyn?
  Vad har hänt med vackra goa Göteborg?
  Jag hoppas du får en kalaskul helg i Götet och hälsa Bosse Sprängsten från mig 😉

 2. Frk F said, on 02 juli 2008 at 8:36

  Ha en trevlig semestertripp!

 3. Jonas said, on 02 juli 2008 at 9:54

  Eva; det är klart att man kan vara på Avenyn och ska vara om man är på besök i stan, men faktum är att flera krogar på Avenyn är av intresse för de kriminella element som brukar omskrivas i media. Jag vill inte gynna deras verksamhet och jag vill inte riskera att hamna i korseld när de olika gängen träffar på varandra. Visst kan det inträffa på annan plats och har inträffat, men de rör sig frekvent på Avenyns inneställen och personligen väljer jag därför andra ställen. Men utvecklingen i Göteborg, vad avser de kriminella gängen och deras avsaknad av spärrar, oroar mycket. I Stockholm finns ingen liknande situation. Ännu i alla fall. Jag hälsar Bosse från Eva!

  Frk F; tack!

 4. BountyLady said, on 02 juli 2008 at 15:35

  Ha det så trevligt nu på semestern!

  Själv har jag faktiskt aldrig varit i Göteborg… ;(

 5. Fredrik vilhelmsson said, on 28 december 2008 at 2:55

  Hej

  Ville bara säga att din blogg var mycket underhpllande läsning! Gillar Brusan skarpt och du verkar upplevt mycket bra med honom kolla in min blogg starta den för 10 dagar sen ungefär lite blek än men den blir nog trevlig kommer mycket om mat och vin

  hej på dig

  / Fredrik


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: