Haväng

Bonuskalas som blev bonuskras

Posted in Samhälle by Jonas on 21 oktober 2008

Jag skrev igår om finansfolkets bonusar. Idag finns flera artiklar i media som tar upp orimligheten i att roffa åt sig av småspararnas pengar. Bland annat finns en lättbegriplig artikel i Svenska Dagbladet. En mer djupgående debattartikel som beskriver den komplexitet som orsakat finanskrisen och vad som bör göras, enligt artikelförfattarna, finns att läsa i Dagens Nyheter. Personligen undrar jag bara varför inte politikerna reagerade medan det pågick. Diskussioner om orimliga bonusar, som inte är knutna till resultatet, har ju duggat tätt de senaste fem åren. 

Annonser

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. lilalili said, on 21 oktober 2008 at 18:46

  Ja, man blir både förvånad och förbannad när man läser om herrarna och damerna som satt prislappar på sig själva genom orimliga löner och bonusar. Nu sparar alliansen genom att ha möte på ett vandrarhem i Halland, jag ser det som ett jävla fult spel för galleriorna – igen.
  Ha en bra kväll!

 2. Jonas said, on 21 oktober 2008 at 18:59

  Nja, vi ska nog inte blanda ihop alliansens möte med girigheten inom finansmarknaden. Och att de har möte på ett vandrarhem är inte särskilt konstigt. De har haft möten enklare än så. Och för mig låter ett vandrarhem i underbara Halland som en fin plats att ha möte i. Sen tål det att påpekas att den gamla regeringen inte gjorde något under vare sig förra finanskrisen i början av nittiotalet eller innan den här kom till. Alliansen har i alla fall haft den goda smaken att öppet kritisera bonusregnen och nu också satt stopp för eländet i de banker där de går in med pengar. Jag tycker de har varit tydliga med sina besked. Faktiskt. Ha en fin kväll, du också!

 3. Ola said, on 23 oktober 2008 at 16:37

  Är det inte så att vi just nu upplever världshistoriens största svindel. Banker och finansinstitut i USA har lyckats kränga sk värdepapper till intet ont anande banker (och kommuner) i övriga världen. Om dessa vetat att säkerheten fanns hos panka amerikanska villaägare hade de nog inte gått på bluffen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: