Haväng

Palin

Posted in Samhälle by Jonas on 25 oktober 2008

Många amerikanare är på många sätt sicko. Om en stylad kvinna kallad Palin rapar en massa inlärda prosor om abortmotstånd och gud, så viker sig det amerikanska slöddret. De som inte kan tänka själva utan tror mer på Palins utstrålning och hippa glasögon än saklig politisk retorik. Amerikanarna framstår ofta som ruskigt okunniga och självgoda. Bara kombinationen gör det oklädsamt. Självklart finns det väldigt många insiktfulla och belästa amerikaner, men de räcker kanske inte till när det kommer till att rösta. I så många reportage nu, både i svenska medier och amerikanska CNN har jag sett amerikaner som ska rösta på Palin för att hon säger sig vara emot aborter, tror på gud och för att hon är rolig. Rolig?! Hur roligt är det när Palin som anses av experter vara en novis i politiken ska ta över som president vid en eventuell kris. Men det är klart att har man bara en rolig image, snygga glasögon, kläder för miljoner kronor och babblar om gud så ordnar sig nog allt. Amerikanarna och deras syn på världen skrämmer mig allt mer.

Den politiska administrationen vill ge sken av att muslimer med fundamentalistisk tro är världens största hot. Men hur står det till med alla fundementalistiska kristna i USA? Som propagerar fullskaligt krig så snart någon drogad självmordsbombare sprängt tio människor i luften i en annan del av världen. Var finns proportionalitetstänkandet? I en intervju har Bush själv sagt att det var gud som sa åt honom att bomba Irak. Sicko. Jag vet inte och kan ha fruktansvärt fel, men jag har uppfattningen att högst 20% är tänkande människor i USA, medan resten är intellektuella kalhyggen utan en en egen tankeförmåga. Måtte Palin, Bush och liknande figurer aldrig mer få utrymme i amerikansk politik.


Muslimska terrorister? Nej, kristna amerikaner!

Annonser
Tagged with: , , , , ,

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jan said, on 25 oktober 2008 at 9:32

  Det är ungefär 20 procent som stödjer Bush vid det här laget och knappt det. Och nu misstänker alla amerikaner att valet blir lika riggat som när han ”vann” år 2000 och 2004. Att tro att folk är dummare än man tror är dummare än man tror.
  Men i takt med fasciststatens framväxt under Bushs mardrömsår växer också den rädsla han vill odla. Jag inbillar mig att svenskar inte heller skulle vara särskilt kaxiga om vi levde under samma terrorvälde.
  Besök t.ex. en av de största progressiva portalerna i USA för en liten inblick i vad som pågår:
  http://afterdowningstreet.org
  eller dokumentärfilmen Stealing America – Vote by Vote:
  http://www.stealingamericathemovie.org
  Litar vi dumt och blint på våra svenska propagandamedier inbillar vi oss att alla araber har skägg och är fundamentalister, och att alla amerikaner lever i en demokrati och hyllar sin ”folkvalda” ledare.

 2. photoimagine said, on 25 oktober 2008 at 11:40

  Palin är smartare än du tror och det amerikanska slöddret är den vanlige amerikanen, så för dom betraktas du som en främling i samma grad som du uttrycker ditt anti-jante mot landet i väster.
  ”Högst 20% är tänkande människor i USA, medan resten…”
  Hur tänkte du…? Tänkte du…? En dålig dag kanske och det är alltid förlåtligt.

  Ett har vi i alla fall gemensamt – Nothing compares to you, som tydligen rubbat bådas våra själar och kanske också en och annan amerikan – även dom som du benämner som slödder.

  Fortsatt trevlig helg!
  /Imagine

 3. Jonas said, on 25 oktober 2008 at 18:52

  Palin är inte smartare än vad jag tror. Hon är en poppolitiker som rider på hypvågen. Men enligt den stora majoriteten i amerikansk och världens press, så går det nu utför. Lyckligtvis. Men hon köper kanske en ny garderob för en miljon och hoppas att hennes populäritet ska stiga.

  Vad avser att jag kallade amerikanarna för slödder så var det en grov överdrift. Medvetet för att reta några. Jag tror de flesta amerikaner är som folk är mest, även i Sverige, dvs dåligt orionterade i politiken och röstar hellre med hjärtat än hjärnan. Ingen ont i det, men klaga för fasen inte sen när Palin en dag sitter som vice president.

 4. Jan said, on 25 oktober 2008 at 21:01

  If your television declares John McCain the president elect on the evening of November 4th, your television will be lying. You should immediately pick up your pre-packed bags and head straight to the White House in Washington, D.C., which we will surround and shut down until this attempt at a third illegitimate presidency is reversed.

  A McCain ”Win” Will Be Theft, Resistance Is Planned
  http://www.afterdowningstreet.org/node/36993


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: