Haväng

Fildelning

Posted in Media, Samhälle by Jonas on 25 november 2008

Alltså, det är märkligt hur puckade somliga människor är. Jan Guillou skrev en text igår där han försvarade IPRED utan att beröra själva kärnämnet; varför en förkrossande majoritet är emot lagförslaget. Dvs att rättsstaten överlåter brottsutredning och dömande åt kommersiella bolag. Det är skrämmande att Jan inte förstår bättre, men å andra sidan har han ingen datorvana alls och fattar nog inte ens vad det handlar om. Men någonstans borde även hans annars skarpa hjärna glimma till och inse faran med att ge andra än åklagare och domstol rätt att döma människor.

En bloggare stöder Janne med kommentar till artikeln: ”Fildelning är samma sak som att gå in på ICA och hämta en fläskfilé utan att betala. Fildelning och snatteri – solklar stöld”. Ja, fine! Men då ska polis utreda, åklagare åtala och domstol döma. INTE skivindustrin! Jag vill inte ha någon snokandes efter min IP-adress. Allra minst privata aktörer som inte lyder under de föreskrifter och lagar som statliga myndigheter måste förhålla sig till. Det här är ett vansinnigt förslag som varenda vettig människa måste stoppa. Läs mer i Bladet.


Inte alltid klartänkt

Annonser

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] man kritiserar fildelning, Kultureliten mot bloggosfären – Lögner och hetsjakt mot fildelning, Fildelning (Haväng), Så här går fildelning egentligen […]

  2. Laila said, on 26 november 2008 at 17:58

    Här är lite åsikter om Ipred från Leather Nun.

  3. Jonas said, on 26 november 2008 at 20:28

    Ja, Jonas sätter fingret på en annan problematik än det rent rättsvidriga som jag och många andra har berört. Nämligen hur skivindustrin alltid har sugit ut artisterna. Därför lämnar också artisterna i allt högre grad skivbolagen och promotar sina egna alster på nätet. Ge dem cred och möjlighet att fortsätta utvecklas genom att t.ex. köpa konsertbiljetter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: