Haväng

Säkerhetsexpert dömer ut Ipred

Posted in Media, Samhälle by Jonas on 05 december 2008

I Svd säger säkerhetskonsulten och förre it-experten vid SÄPO, André Rickardsson, att:

– Det som polisen inte får, får IFPI och Antipiratbyrån göra. Jag undrar om politikerna vet vad de egentligen röstar igenom här.

Ju mer man sätter sig in i Ipred desto märkligare är det att politiker går i branschfolkets koppel. Vem betalar vem? Vad ligger bakom? Jag som aldrig är konspiratorisk annars börjar ana oråd. Hur mycket får riksdagsmännen betalt under bordet?


Ipred demokratiskt?

Annonser

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fredrik said, on 06 december 2008 at 0:22

  Ja det kan man verkligen fråga sig. Lobbyister, som med vilka medel som helst verkar det, vill att staten skall lagfästa affärsmodeller som inte funkat på 10år har ett märkligt stort inflytande uppenbarligen.

  Troligvis är väl rättighetsinnehavarna smarta nog att inte begära husrannsakningar hos riksdagsledamoter dock. För även bland teknikokunniga riksdagsledamöter finns det säkert en och annan mp3 spelare och oddsen för att en signifikant del av all musik som finns på mp3 spelare är ”piratkopierad” är nog ganska stor.

  Det är ju faktiskt makalöst att dessa politiker på allvar tror att fildelning är något dåligt som bara ungdomar håller på med i sitt ungdomliga oförstånd. Att dessa politiker inte vet hur tekniken fungerar eller vilka bisarra kontraproduktiva effekter den föreslagna lagstifningen får med godtycklig utövning av privata aktörer vars enda intresse är att maximera sin aktieutdelning.

  Att musik och filmindustrin kommer undan med att skylla sina problem på fildelarna är rent makalöst när det FORTFARANDE 2008, mer än 10år efter att deras affärside grundad på distributionsmonopol dog, fortfarande inte finns BRA legala nerladdningstjänster. När en bransch är så trögrörlig och i årtionden blundar för problemet så förtjänar den att rasa samman, men vad gör den istället, ber staten lagfästa dess existens, och till råga på allt är våra folkvalda representater okunniga nog att gå dem tillmötes. Makalöst.

 2. Jonas said, on 06 december 2008 at 0:32

  Fredrik; instämmer helt. Något har fundamentalt gått fel när våra folkvalda politiker sväljer ett så unket bete.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: