Haväng

Vargjakt-nej tack

Posted in Djur, Samhälle by Jonas on 20 december 2008

I dagens Aftonbladet finns en debattartikel om vargar som av debattören bedöms som förföljda och missförstådda. Undertecknad instämmer. Detta hat som finns bland somliga jägare handlar bara om vem som ska ha rätten att jaga. Det vill säga att de ser vargen som en konkurrent i skogen. Men till skillnad mot människan som jagar för nöjets skull, jagar vargen när den är hungrig eller för att ge föda åt sina valpar. Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg om detta och som kan läsas här.

wolves131

Annonser
Tagged with: , ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kenneth said, on 20 december 2008 at 19:20

  Jag vill också ha fler vargar fast jag är jägare själv.

 2. Jonas said, on 20 december 2008 at 19:30

  Bra Kenneth! Jag känner flera jägare varav många, precis som du, anser att vi har plats för vargen i vår fauna.

 3. Jens said, on 21 december 2008 at 5:23

  Klart att vargen att få finnas i den svenska faunan, men att införa licensjakt innebär också att vargprolemen skulle kunna minskas på de platser där den för tillfället ställer till med störst problem. Vargen innebär inte bara ett problem för de så kallade lustjägarna utan även för de småbrukare som är beroende av det som de egna markerna har att ge och som inte går och köper sitt kött plastpackerat på ICA eller COOP så att man slipper inse att det fakiskt kommer från ett djur.

  Det finns helt klart en potential för en större stam än 200 djur i Sverige, men frågan är om den finns på nuvarande utbredningsområde? Själv bor jag inte i marker där det finns varg och jag kan inte säga att jag önskar att det fanns varg där, men ska vi ha en livskraftig stam i Sverige så måste alla kunna acceptera närvaron av varg i sina egna marker och inte bara på andras marker, dock bör det spridas någorlunda jämt och således kan den föreslagna licensjakten vara ett steg i rätt riktning för en stark och accepterad vargstam i Sverige.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: