Haväng

Påven – ett skämt

Posted in Samhälle by Jonas on 23 december 2008

Hur påven kan vara en idol för kristna och framförallt katoliker är för mig en gåta. ”Nisse” växer upp i Polen, pluggar olika ämnen på universitetet, läser bland annat teologi och hänger i katolska kretsar. Plötsligt är han jesus närmaste man enligt den stora indoktrinerade massan som plötsligt kallar honom för påven. Denna vansinniga föreställning om påven hör hemma tusentals år tillbaka och inte i vårat upplysta samhälle. Okej, om ni är så själsfattiga att ni tror på ett ”väsen” likt jultomten, så fatta åtminstonde att ”Nisse” (påven) inte står närmast jesus eller gud bara för att han blivit röstad till att ha blivit påve av en märklig samling småpåvar som sitter i kostymer och äger ekonomisk makt över den vanliga människan. Vakna! ”Nisse” är bara av kött och blod som du utan direktlinje till svaren på meningen med livet. ”Nisse” kunde lika gärna vara en terapeut eller advokat. Sorgligt. Mer om påven här.

Annonser

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. evamojje said, on 24 december 2008 at 10:26

  Helt klart skrämmande när miljontals människor sätter all sin tilltro till en man som väljer att leva efter en saga som är flera tusen år och inte har någon som helst relevans år 2008.

 2. anki/ barbakvinna said, on 27 december 2008 at 13:41

  Inom katolska kyrkan finns många präster som är pedofiler men det verkar dom acceptera. När det gäller Påven så finns det småpåvar över allt och han verkar vara storpåven.
  Vilket inte innebär nåt i mina ögon..

 3. Jonas said, on 27 december 2008 at 15:18

  Ja, fy vad många av dessa katolska präster som förgripit sig på barn genom tiderna. Några har åkt fast, men hur många är det som inte åkt dit och som fortsätter med sina vidriga handlingar i guds namn. Och jag minns ett par fall där kyrkan försökt tysta ned det hela och i ett fall inte ens ville sparka fanskapet. Men bara grejen, hela företeelsen, att den kan fortgå 2008 i informationssamhällets tid är för mig en obegriplig gåta. Som Eva säger är det en gammal saga som borde få varenda människa över fyra-fem år med ett normalt utvecklat intellekt att småle. Det är synd om människan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: