Haväng

2009 och FRA

Posted in Samhälle by Jonas on 31 december 2008

Imorgon vaknar vi med FRA-lagen. En trist milstolpe i Sveriges lagstiftning. Från och med midnatt lever vi i en stat som kan övervaka det skrivna ordet oavsett om det är ett julkort till moster eller en arbetsrapport till en nyhetsredaktion. 2009 börjar inte bra. Plötsligt känns det som om jag lever i Nordkorea och inte i Sverige. FRA är bland  det skamligaste som drabbat vårt skendemokratiska land.

Annonser

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. calle said, on 01 januari 2009 at 15:35

  Jo, och så försvaras det med det gamla Mussoliniargumentet, att om man inte har något att dölja så kan inte granskningen skada. Det senaste seklet är det just de grupper som administrerar lagar som FRA som utgjort det främsta hotet för demokratierna, så man bör tänka sig för innan man ger dem mer makt.
  Rage against the darkness – Calle

 2. Berra said, on 01 februari 2009 at 14:06

  Har du inte läst förordningen?
  CITERAR ”Signalspaning får ske för att kartlägga ”yttre hot” mot landet. Yttre hot kan vara: terrorism, spridning av massförstörelsevapen, internationell kriminalitet av stor omfattning (tex vapen, -drog eller människosmuggling) samt hot mot den tekniska infrastrukturen, som tele- och datasystem. SPANING I KABEL FÅR BARA SKE NÄR TRAFIKEN GÅR ÖVER SVERIGES GRÄNSER.” Tänk om din bror, syster (någon släkting) skulle kidnappas och fienden sänder mutor till er genom mejl, ringer er osv.? Ja då finns ju FRA där för dig! Vi enskilda människor kommer knappast att märka någon skillnad! Dessutom får FRA inte lyssna på våra samtal, anmäl dem då, använd dig av dina mänskliga rättigheter!

 3. CRRRRRRRR said, on 22 september 2009 at 15:11

  as


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: