Haväng

Bloggar är ointressanta

Posted in Samhälle by Jonas on 11 januari 2009

Ibland hör man i media och i andra sammanhang att människor säger typ att; ”jag läser inte bloggar, det är ointressant”. Jag tycker bara att det är djupt tragiskt om vissa människor känner så. De vet helt enkelt inte vad bloggosfären handlar om. Visst finns det kanske bloggar som ”tramsar” om vardagliga ting som tvätten och om att bilen krånglar, men de riktar sig antagligen till den närmsta kretsen i första hand. Inget fel i det alls. Men skärpning nu. Det finns bloggar som för debatterna vidare och som gör journalister gröna av avund. Politiker, företagare, poliser, brandmän, lärare, skådespelare, artister, läkare, kriminalvårdare och många fler yrkeskategorier bloggar och sprider sanningar som vi annars bara får läsa om i journalisters texter eller se i reportage. Det finns fantastiskt många sakkunniga som bloggar om sina yrken och de fördelar och nackdelar som yrket har. Jag tycker det är förbannat viktigt och intressant att människor bloggar och ser det som en stor demokratifråga. Inom en snar framtid, kanske redan under 2009, kommer ingen sakkunnig ställa upp på en intervjuv utan att media också länkar till objektets blogg. Äntligen kan objektet försvara felciteringar och berätta sin version. Inte minst har politiker börjat anamma bloggen (heder åt Carl Bildt som var tidigt ute) och det är bara början. Om tre år kommer alla politker ha en blogg eller bita på naglarna och undra varför de inte fick några röster.

Annonser

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Rättsråttan said, on 11 januari 2009 at 20:01

    Helt rätt Jonas! Bloggarna är demokratins räddning och slutet på mediernas monopol på att beskriva verkligheten. Mycket skit finns det också, inte minst främlingsfientligt och rent rasistiskt men som någon klok människa sa: Det är nackdelen med demokrati; alla tycker inte som du.

    Det är det värt!

  2. Bloggare har makt « Haväng said, on 15 januari 2009 at 19:12

    […] januari 15th, 2009 Mot bakgrund av mitt tidigare inlägg, som har den något provokativa rubriken Bloggar är ointressanta, länkar jag till Aftonbladet som idag skriver om bloggens makt. FRA-frågan och Liza Marklund […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: