Haväng

Annika Östberg- medias kelgris

Posted in Samhälle by Jonas on 08 april 2009

Det är ofattbart hur media och kändiskåta personer i alla år strukit Annika Östberg medhårs. Annika Östberg har fått komma ”hem” till Sverige. Fine. Men att det ska ta upp alla mediautsändningar och tidningssidor är obegripligt. Hon har begått avskyvärda brott och bör inte få den uppmärksamhet som hon nu får. Hon bör behandlas med respekt för den människa hon är och bör få samma möjlighet till social anpassning och utslussning i samhället som andra intagna, men sätt ingen gloria på hennes skalle. Jag blir bara så trött på alla som försöker ta cred för att de tagit hit henne och så less på att höra initierade uttala sig om hennes resa hit och hur det nu ska gå för henne. Intagnas verkställighetsplaner bör aldrig diskuteras offentligt, hur gärna media än vill det. Tids nog kommer vi nog få se henne sitta i tv-soffor, sjunga i Allsång på Skansen och ge ut böcker om Annikas bästa matrecept. Media kommer att älska det.

Läs mer här: Rättsråttan, Sydsvenskan, Aftonbladet

Lyssna även på ett inslag från P1 Morgon från den 8 april. Hur sann är den svenska bilden av Annika Östberg? Debatt mellan Stefan Wahlberg, journalist på Metro och Medievärlden och Staffan Thorsell, fd chefredaktör på Expressen.

Annonser

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. evamojje said, on 08 april 2009 at 21:56

  Jag tycker att det är viktigt att Annika Östberg fått komma hem till Sverige, men jag tycker också att det blir lite för mycket runt henne precis som det blir runt Clark Olofsson, rätt typiskt media. Skapar en rock n’ roll cirkus runt den laglösa. Tror inte det funkar lika bra idag som det gjorde 70-90-talet. Men det säljer fortfarande lösnummer tyvärr.
  Att hon är en dömd mördare är det väl ingen som glömmer bort men hon har suttit i 28 år. Det var på tiden att hon fick komma till Sverige, där hon har en rimlig chans att bli fri och kunna komma ut i samhället som en produktiv medborgare. Självklart ska hon inte särbehandlas. Undrar om hon blir det dock, jag tror inte det nu när hon är på plats på hinseberg så är hon nog en fånge bland alla andra.

 2. BountyLady said, on 19 april 2009 at 15:05

  Jag hade fått den uppfattningen att hon var helt 100% oskyldig…
  Att hon råkat befinna sig på fel plats och på fel tidpunkt – men nu när media helt plötsligt bestämde sig för att berätta hur det låg till så blev jag arg.

  Arg för att det där har media kunnat berättat från början – när det börades tjatas om att hon skulle komma hem…

 3. Rättsråttan said, on 02 maj 2010 at 18:22

  Hon kan bli som en narrspegel (om de nu skulle behöva det) av ”Svenska Hollywoodfruar” på temat svenska blondiner som bott länge i USA!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: